DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru tulceni. Punctul de trecere Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina) va fi în curând operaţional. Deschiderea oficială este programată pentru data de 1 noiembrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a întâlnit marți cu membrii unei delegaţii oficiale din Republica Ucraina, condusă de vicepreşedintele Consiliului Regional Odessa, Yuri Dimchoglo.

Scopul întrunirii l-a constituit punerea la punct a ultimelor detalii privind deschiderea Punctului de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka. La discuţii au mai participat administratorul public al judeţului, Vasile Strat, şi deputatul Lucian Eduard Simion, din partea română, şi Igor Babaian, preşedintele Agenţiei de Cooperare Transfrontalieră din Izmail, Vitalii Nikula, director executiv al Punctului de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka din Ucraina, precum şi un alt oficial, din partea delegaţiei oaspete.

Oficialii români şi ucraineni au căzut de acord asupra termenului la care punctul de trecere frontieră mult aşteptat va deveni oficial şi funcţional deschis, acesta fiind stabilit pentru data de 1 noiembrie 2019. La ora actuală, lucrările au intrat în linie dreaptă, în partea ucraineană fiind deja finalizate. În acest sens, au rămas de făcut ultimele demersuri din partea constructorului român, Navrom Bac SRL Galaţi.

Pentru operaţionalizarea fără probleme a acestui obiectiv foarte important, înaintea deschiderii oficiale va avea loc cel puţin o trecere de probă cu cele două bacuri prin noul punct de frontieră, prilej cu care vor participa toţi factorii implicaţi din ambele ţări, de la reprezentanţi vamali, poliţie de frontieră până la cei ai administraţiilor locale şi respectiv regionale.

“Este un obiectiv foarte important pentru judeţul Tulcea, oferind un potenţial mare de dezvoltare sub toate aspectele a zonei care, mai departe va intra pe fluxul şi indicatorii de pod-drum expres. Îmi exprim speranţa ca partea română, respectiv constructorul de la Galaţi, să-şi onoreze angajamentul şi, astfel, ca de la 1 noiembrie să trecem oficial frontiera spre Ucraina prin noul şi mult aşteptatul punct de trecere Isaccea-Orlovka”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu la finalul întâlnirii cu delegaţia ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here