DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunță că vor urma două săptămâni grele, iar vârful epidemiei de COVID-19 în România este estimat la circa 10.000-12.000 de persoane.

„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a afirmat Nelu Tătaru, potrivit ziarului Cetățeanul.

În acest moment România are 1.723 de paturi de ATI complet utilate și 1.723 de ventilatoare.

„Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (…) pentru un anumit număr de cazuri critice. Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator. Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă”, a declarat Nelu Tătaru.

5.202 infecții cu noul coronnavirus au fost înregistrate până la această dată. De asemenea, până joi, s-au înregistrat 248 de morți din cauza COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here