DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 38 – Judeţul Tulcea, a admis, cu unanimitate, două sesizări depuse de USR Tulcea în privinţa afişajului electoral în vederea referendumului din 6-7 octombrie.

Astfel, bannerele amplasate pe străzile din comuna Jurilovca (localităţile Jurilovca, Vişina şi Sălcioara) au fost deja date jos de primărie, în contextul în care nu respectau prevederile legate de dimensiuni, nu conţineau nimic despre cine le-a comandat, cine le-a confecţionat şi nici nu aveau viza AEP.

De asemenea, amplasate ilegal sunt şi bannerele din municipiu, respectiv cele de pe străzile Păcii, Isaccei şi Babadag. Pe lângă neregulile depistate la Jurilovca, în acest caz vorbim şi despre combinarea culorilor într-o succesiune care reproduce drapelul României.

”Poate cel mai grav este, însă, faptul că afişajele electorale menţionate sunt vădit manipulatoare (nu au nicio legătură cu sensul în care se doreşte modificarea Constituţiei) şi folosesc în mod ilegal imaginile unor minori pentru a promova un mesaj antisocial de ură, discriminare. Sperăm că primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, va fi prompt şi va da jos bannerele respective cât mai curând”, a precizat USR Tulcea într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here