DISTRIBUIȚI

Proiect de 40 de milioane de euro pentru reamenajarea Unităţii de Primire Urgenţe şi construirea unei clădiri noi pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tulcea.

Proiectul este în linie dreaptă, urmând să primească până la sfârşitul acestei luni studiul de fezabilitate pentru extinderea şi modernizarea spitalului.

“În zona de Sănătate a judeţului avem mai multe proiecte. Vorbim însă despre un proiect major de 40 de milioane de euro care înseamnă extindere şi modernizare UPU, amenajarea unui corp nou. Mai avem un proiect pentru ambulatoriu şi alte proiecte pentru Spitalul TBC şi secţia Psihiatrie”, a declarat, pentru Agerpres, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Potrivit acestuia, judeţul Tulcea va fi singurul din România care va putea atrage prin Programul Operaţional Regional 40 de milioane de euro pentru amenajarea unui asemenea obiectiv prioritar.

“Am luptat foarte mult pentru a modifica ghidul de finanţare al POR. Suntem singurii din ţară care au o alocare atât de mare pentru Sănătate, în contextul în care iniţial sumele erau destinate unor centre mici. Am spus că avem nevoie de un spital, fiindcă suntem o zonă turistică”, a menţionat preşedintele CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here