DISTRIBUIȚI

Pescuitul sezonier la scrumbie se poate desfăşura fără probleme, datorită Ordonanţei militare emisă la finele săptămânii trecute care nu restricţionează această activitate în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Pescari din Delta Dunării (FAPDD), Lucian Sanda.

În această perioadă, este permis de altfel şi pescuitul familial al scrumbiei, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) avizând aproape 1.200 de permise de pescuit familial.

“Ultima ordonanţă militară ne ajută foarte mult în pescuitul sezonier la scrumbie, fiindcă datorită acestui act normativ pescarii îşi pot desfăşura activitatea şi pe timpul nopţii. În plus, având în vedere faptul că peştele este un produs perisabil, transportul capturilor se face tot noaptea”, a afirmat Lucian Sanda.

Potrivit datelor remise la solicitarea AGERPRES, Administraţia Rezervaţiei a avizat 1.199 de permise de pescuit familial, iar cota aprobată anul trecut de autorităţi, de 1.875 de tone, va rămâne aceeaşi în acest an până când autorităţile naţionale vor aproba noile cote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here