DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că Guvernul Orban trebuie să grăbească procedura de expropriere pentru terenurile pe care se va construi Podul peste Dunăre, care va lega Brăila de Tulcea, în caz contrar există riscul prelungirii termenului contractului de execuţie a lucrării, ceea ce va atrage penalizări.

“Mi-ar fi plăcut ca Guvernul să acţioneze în consecinţa importanţei acestui proiect. Guvernul Orban nu înţelege nici acum că trebuie grăbită procedura de expropriere, pentru a nu risca prelungirea termenului contractului. O prelungire a termenului înseamnă, pe lângă întârzierea lucrărilor, şi alţi bani, pentru că firma va percepe penalizări. Stimate Guvern, nu irosi banul public, mai ales acum, când avem nevoie de bani pentru a lupta cu noul coronavirus”, a scris Francisk Chiriac, marţi, pe contul său de socializare.

Licitaţia pentru realizarea podului a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems CO.Ltd (Japonia), iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, 18 luni fiind alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 km, care vor face legătura cu podul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here