DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis că trebuie să ne petrecem vara având ca vecin virusul, iar restricţiile se vor ridica, pe regiuni, în funcţie de evoluţia COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătății, în următoarele două săptămâni ar fi de așteptat să scadă numărul cazurilor noi de îmbolnăviri. Perioada 1-3 mai ar putea dovedi un moment-cheie, care trebuie gestionat foarte atent. De asemenea, Nelu Tătaru a subliniat că restricțiile vor fi ridicate pe regiuni, în funcție de evoluția virusului.

”La momentul în care vom decide acea relaxare va fi  momentul în care considerăm că acel risc de transmitere în comunitate este mic. Nu neapărat să ne gândim că a dispărut. Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul. De aceea, o primă etapă de relaxare va cuprinde strict nişte libertăţi care le-am pus, să spunem, la urmă, când am impus acele restricţii. Nu mai există acea declaraţie pe propria răspundere, va fi liberă ieşirea, dar individuală sau în grupuri de până la trei persoane, vom purta mască şi mănuşi în spaţiile închise şi în transportul în comun. Vom merge în magazine, dar la fel, vom intra restricţionat. Vom ridica restricţiile în condiţiile în care vom observa că într-o anumită regiune, într-un anumit focar se poate face acest lucru”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

În România au fost confirmate, până acum, 11.616 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, din cauza COVID-19 au murit 663 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here