DISTRIBUIȚI

Iniţiativa USR “Fără penali în funcţii publice” a atins numărul minim de semnături în 13 judeţe, iar în alte 11 judeţe se apropie de prag. În total, voluntarii au adunat peste 620 de mii de semnături. La Tulcea, județ controlat cu autoritate de PSD, ai căror exponenți sunt vizați de inițiativa USR, oamenii nu s-au grăbit să semneze documentul.
Astfel, Tulcea, dar și în judeţele Maramureş, Mureş, Hunedoara, Argeş, Alba, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava şi Ialomiţa mai au de adunat între sute şi mii de semnături pentru a atinge pragul minim.
Fruntașe sunt judeţele Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sibiu, Braşov, Prahova, Dolj, Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, care au depăşit pragul de minim 20.000 de semnături.
Codașe sunt județele Harghita, Covasna, Vrancea, Sălaj, Satu Mare, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Brăila şi Botoşani, în care s-a înregistrat cel mai mic număr de semnături.
Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.
Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here