DISTRIBUIȚI

Peste 100 de kilograme de peşte fără documente legale şi un kilogram de icre (negre, roşii, icre de crap), precum şi bunuri folosite la braconaj, au fost ridicate de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate în acest week-end, pentru protejarea fondului piscicol.

În zilele de 29 şi 30 septembrie 2018, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii au continuat acţiunile pentru protejarea fondului piscicol.

În cele două zile de acţiune, poliţiştii au efectuat controale în Delta Dunării şi în zona Tulcea – Hârşova. Au constatat patru infracţiuni la legea privind pescuitul şi acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate șase persoane.

De asemenea, poliţiştii au confiscat peste 100 de kilograme de peşte şi produse din peşte, dintre care 24 exemplare de sturion din specia cegă, aproape un kilogram de icre negre, icre roşii şi icre de crap.

Totodată, au fost indisponibilizate o ambarcaţiune, un autoturism şi unelte de pescuit (setci tip monofilament, rame ambarcaţiuni). Valoarea bunurilor supuse confiscării se ridică la 9.450 de lei.

Au fost aplicate şi două sancţiuni contravenţionale pentru fapte prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here