DISTRIBUIȚI

O insulă a apărut pe Dunăre, din cauza debitului scăzut al fluviului şi a aluviunilor purtate de apă.

Punctul de trecere BAC Galaţi-Tulcea se află în apropierea insulei, iar în curând, vasele care transportă maşini şi oameni de pe malul gălăţean pe cel tulcean vor fi obligate să renunţe la ruta obişnuită şi să ocolească pentru a ajunge la destinaţie, potrivit şefului flotei Navrom Bac, Grigore Crăciun, citat de Mediafax.

„Anul trecut au fost probleme, insula nu ajungea până în dreptul Punctului de Trecere Bac, dar se prelungea pe sub apă, erau multe depuneri. Anul acesta situaţia se repetă. Peste câteva zile o să ocolim prin amonte, nu ştim exact cât de mult, o să luăm o decizie atunci. O dragă sapă la gura Siretului, dar sunt multe aluviuni”, a declarat, pentru Mediafax, şeful flotei Navrom Bac, Grigore Crăciun.

Insula care a apărut în mijlocul Dunării nu încurcă deocamdată vapoarele şi convoaiele de mari dimensiuni care trec fluviul, iar potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, limba de pământ lungă de peste 100 de metri şi lată de 10 metri nu se află pe şenalul navigabil, astfel că autorităţile nu au luat încă nicio măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here