DISTRIBUIȚI

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început procedura de reînnoire a Diplomei Europei pentru Arii Protejate, acordată pentru prima dată Deltei în anul 2000, informează Agerpres.

În cadrul acestei proceduri, un expert desemnat de Consiliul Europei, Robert Brunner, vizitează până la finele săptămânii Delta Dunării, unde va avea întâlniri cu personalul ARBDD şi factorii interesaţi de această regiune.

Expertul desemnat de Consiliul Europei va evalua, printre altele, modul în care zona protejată a fost conservată, măsurile de protecţie aplicate şi eficienţa acestora, precum şi modul în care au fost îndeplinite recomandările făcute de Consiliul de miniştri la reînnoirea diplomei.

Delta Dunării a primit pentru prima dată în anul 2000 Diploma Europei pentru Arii Protejate, pentru o perioadă de cinci ani. Această distincţie a fost reînnoită în anul 2005 pentru încă cinci ani şi în anul 2010 pentru încă zece ani. Diploma se acordă sub patronajul Consiliului Europei, în cadrul Convenţiei privind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale în Europa, Convenţia Berna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here