DISTRIBUIȚI

Tabăra de pregătire a lotului național lărgit de informatică, găzduită în acest an de Tulcea, în perioada 11-18 aprilie 2018, s-a deschis oficial joi.

Evenimentul, organizat la sala de conferințe a Hotelului „Esplanada” de către Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul „Anghel Saligny” Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei Municipiului și al Fundației Frâncu pentru Progres și Educație, a reunit participarea la vârf a conducerii ISJ Tulcea, prin inspectorul școlar general, Lucica Popișcă, a viceprimarului Andaluzia Luca și a cadrelor didactice implicate în derularea acestei frumoase inițiative.

Din lotul naţional lărgit de informatică fac parte 20 de elevi din categoria seniori și 12 elevi reprezentând juniorii care, în perioada 11-18 aprilie, respectiv13 – 18 aprilie, vor susţine câte două probe de baraj pentru selecție, în urma cărora vor fi desemnați participanții care vor constitui echipa reprezentativă a României la Olimpiada de informatică a țărilor din Europa Centrală și Olimpiada Balcanică de Informatică din acest an.

„Tot timpul se spune ca avem o țară bogată. Sunt amintite bogății precum aurul de la Roșia Montană, petrolul din Marea Neagră, apele minerale, gazele naturale, pădurile etc. Se uită, uneori, poate cea mai importantă avuție națională, mai exact oamenii și potențialul lor iar domeniul IT a fost un izvor nesecat de talente. Nu întâmplător în birourile Microsoft a doua limba vorbită e limba română. Astăzi găzduim la Tulcea lotul național lărgit de Informatică, tineri excepționali de la prestigioase licee și colegii de informatică din toată țara, care se pregătesc pentru Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală și Olimpiada Balcanică de Informatică. Ei reprezintă cu adevărat patrimoniul României. Succes în continuare și să ne reprezinte cu onoare în competițiile internaționale!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here