DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, acordarea sumei de 28,2 milioane de lei pentru 3 unităţi administrativ – teritoriale, în vederea achitării cheltuielilor curente şi de capital.

Este vorba de 9,2 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi asigurarea unor cheltuieli curente şi de capital ale Regiei Autonome Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea (jud. Tulcea), 4 milioane de lei pentru dezvoltarea platformei industriale a oraşului Simeria (jud. Hunedoara), 15 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea suprafeţei aeroportuare la Aeroportul Internaţional Baia Mare (jud. Maramureş).

Sumele au fost solicitate de către cele trei unităţi administrativ-teritoriale şi vor fi asigurate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, potrivit cărora, prin hotărâre a Guvernului, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, în vederea echilibrării bugetelor locale şi pentru plata cheltuielilor curente şi de capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here