DISTRIBUIȚI

Specialiştii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” (ICEM) speră ca în luna aprilie să reînceapă cercetările arheologice din nordul satului Jijila, în zona care va fi acoperită de unul dintre pilonii podului peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea.

“Anul trecut am cercetat aproape un hectar la nord de Jijila şi probabil că vom mai avea nevoie de aproximativ o lună pentru a finaliza această cercetare care are nişte rezultate deosebite din punctul meu de vedere”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul ICEM, Sorin Ailincăi.

În timpul săpăturilor efectuate în zonă au fost făcute descoperiri din perioada timpurie a epocii bronzului, o necropolă plană de inhumaţie, o aşezare de la finalul epocii bronzului şi un sit care a aparţinut, probabil, populaţiei getice din timpul stăpânirii romane.

Zona din nordul localităţii Jijila este prima cercetată şi urmează ca investitorul să stabilească locurile în care va exploata pământul galben pentru ca arheologii să cerceteze şi aceste perimetre, potrivit sursei citate.

Podul peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea este unul din obiectivele anunţate de peste 20 de ani de autorităţile publice, pentru care s-au făcut mai multe studii de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here