DISTRIBUIȚI

Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Regional 2014-2020 s-a întrunit miercuri în ședință, la Tulcea, în cadrul căreia s-a prezentat stadiul implementării programului operaţional pe fiecare axă prioritară şi pe tipuri de instrumente financiare (ITI Delta Dunării, SUERD).

La lucrările conduse de Camelia Coporan, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, au participat reprezentanţii Comisiei Europene, în frunte cu Carsten Rasmussen, şeful Unităţii România a Departamentului pentru politică regională şi urbană, ai Autorităţii de Management POR, precum şi preşedinţi de consilii judeţene din întreaga ţară.

“Sunt convins că vom avea lucrări fructuoase şi sper să se desprindă toate ideile benefice cu privire la atragerea fondurilor europene, pentru o cât mai bună absorbţie, dacă nu maximală, a acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Programul Operaţional Regional, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost aprobat de Comisia Europeană în iunie 2015 şi reprezintă unul dintre cele mai mari programe de investiţii din România, fiind poate cel mai important program pentru autorităţile locale din ţară. Din bugetul alocat de FEDR de 6,7 miliarde de euro, în acest moment, Autoritatea de Management POR împreună cu agenţiile de dezvoltare regională au lansat 53 de apeluri de proiecte, care înseamnă peste 85% din alocarea programului. Au fost depuse peste 6.700 de proiecte, care depăşesc 7 miliarde de euro însumate, din care, în urma evaluării, peste 4.700 de proiecte au fost declarate eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here