DISTRIBUIȚI

Sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea a găzduit miercuri prima şedinţă a Comitetului Pescăresc din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) la care au participat reprezentanţii organizaţiilor, asociaţiilor şi federaţiilor de pescari care activează în perimetrul RBDD.

Urmare întâlnirilor anterioare avute de Guvernatorul ARBDD cu comunităţile de pescari din Crişan, Caraorman, Mila 23, Murighiol, Mahmudia, Ceamurlia, Jurilovca, Sulina şi Sf. Gheorghe au fost adunate mai multe propuneri privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii, a dimensiunilor, speciilor, metodelor şi uneltelor de pescuit permise în anul 2019.

În cadrul şedinţei Comitetului Pescăresc RBDD au fost analizate şi discutate fiecare dintre aceste propuneri. Au fost stabilite de comun acord propunerile finale ce vor fi susţinute de către ARBDD în întâlnirile cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) pentru a fi evaluate şi incluse în Ordinul de prohibiţie a pescuitului în anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here