DISTRIBUIȚI

Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea organizează vineri o întâlnire între deţinuţi şi persoanele vârstnice aflate în „Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Nectarie”, sub egida Proiectului de asistenţă socială „Din suflet pentru suflet”.

Grupul de vizitatori format din 14 deţinuţi din regimurile deschis şi semideschis vor avea posibilitatea de a petrece un timp de două ore alături de cei 70 de bătrâni, unde vor desfăşura activităţi de socializare specifice perioadei Mărţişorului.

Pentru eveniment, perioadă de câteva săptămâni, deţinuţii au pregătit un program artistic în care vor recita câteva poezii şi vor împărţii mărţişoare şi flori artificiale confecţionate în atelierul de creaţie din penitenciar.

Evenimentul face parte din categoria activităţilor de ieşire în comunitate şi are ca scop dezvoltarea abilităţilor prosociale în rândul persoanelor private de libertate, prin formarea unor comportamente prosociale, dezvoltarea capacităţilor empatice şi de relaţionare menite să faciliteze reintegrarea ulterioară în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here