DISTRIBUIȚI

Producătorul de alumină Alum Tulcea a anunţat recent că va investi 59 de milioane de lei, în acest an, pentru modernizare tehnologică şi protecţia mediului.

Compania a anunţat că proiectele de modernizare, începute în 2007, au vizat o creştere a eficienţei, a calităţii produselor şi a capacităţii de producţie, precum şi reducerea costurilor de producţie, potrivit News.ro.

”În perioada 2007-2009, Alum şi-a construit reţeaua internă de gaze naturale şi a convertit sistemele de ardere ale cazanelor de abur şi ale calcinatoarelor de la utilizarea păcurii la utilizarea gazelor naturale. În plus, compania a mărit capacitatea de producţie a calcinatorului static şi a achiziţionat şi montat echipamente pentru eficientizarea fluxului tehnologic”, se arată în comunicat.

Din 2009 până în prezent, compania a anunţat că a investit în tehnologie şi în măsuri de protecţie a mediului, reducând emisiile şi cantitatea de apă utilizată pentru procesele tehnologice, precum şi în creşterea siguranţei operaţionale a haldei de şlam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here