DISTRIBUIȚI

Bricul Mircea a acostat, duminică după-amiază, în portul Tulcea, fiind pentru prima dată în istoria navei când se opreşte într-un port dunărean.

Câteva sute de persoane au asistat la operaţiunile de acostare şi au vizitat apoi velierul cunoscut drept “bijuteria Marinei Române”, relatează Agerpres.

“Bricul Mircea a mai fost la Tulcea, în 1953-56, dar atunci a stat la ancoră. Astăzi este pentru prima dată când acostează aici, când nava poate fi văzută de public şi când găzduieşte instituţii militare care îşi promovează oferta educaţională. Portul acesta are o caracteristică unică, un contracurent. A fost destul de dificilă, dar experienţa a dovedit că se pot face manevre aici”, a declarat pentru AGERPRES comandantul navei şcoală Mircea, comandor Mircea Târhoacă.

El a menţionat că oprirea navei în portul Tulcea face parte din evenimentele organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de când bricul se află în serviciul Marinei Militare Române.

La ceremonialul de primire a navei şcoală Mircea în Portul Tulcea au participat autorităţi locale şi judeţene, precum şi multiplul campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, care, la final, le-a dăruit comandanţilor de pe bric o vâslă.

Nava şcoală Mircea va putea fi vizitată şi luni, în intervalele orare 9,00 – 13,00 şi 15,00 – 19,00, marţi ea urmând să plece spre Galaţi, unde va acosta la ora 17,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here