DISTRIBUIȚI

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi relativ staţionar în următoarele zile, la valori de 2.700 – 2.800 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se sub media multianuală a lunii august, de 4.300 mc/s, se arată în prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 31 august 2019.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând primele zile când vor fi în creştere uşoară pe sectorul Giurgiu – Cernavodă şi relativ staţionare pe sectorul Hârşova – Tulcea şi ultimele zile ale intervalului când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Zimnicea, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte prognoza pe râurile interioare, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare pe toată durata intervalului de prognoză. “Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte ca urmare a precipitaţiilor prognozate”, avertizează hidrologii.

În ceea ce priveşte fluviul Dunărea, prognoza debitelor medii şi extreme lunare pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) arată un nivel situat între 2.700 şi 4.500 metri cubi/secundă (mc/s), faţă de media multianuală a lunii august de 4.300 mc/s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here