DISTRIBUIȚI

Luna august, o lună dedicată tradiţional concediilor, a fost o lună de vârf pentru operatorii de turism din Delta Dunării şi din Dobrogea de Nord.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării informează că, până acum, incluzând perioada mini-vacanţei de Sfânta Maria, locurile de cazare acreditate din judeţul Tulcea au fost ocupate în proporţie de aproape 100%, iar până la sfârşitul lunii august, de asemenea, posibilităţile de cazare sunt limitate.

La sfârşitul lunii, în Tulcea va avea loc Rowmania, festivalul girat de Ivan Patzaichin, iar la Jurilovca va avea loc Festivalul Borşului Lipovenesc, ediţia a II-a. Ambele evenimente încep în august şi se temină, duminică, 1 septembrie, ca un debut promiţător pentru o nouă lună plină de întâmplări culturale.

Între 5 şi 8 septembrie, în municipiul Tulcea se va desfăşura Festivalul de Carte Danubius. Pe lângă târgul de carte din Piaţa Civică a oraşului, în spaţiul consacrat al casei Avramide vor avea loc, în fiecare zi a festivalului, lansări de carte şi concerte.

Pe 6 septembrie începe, tot în municipiul Tulcea, Bienala internaţională de pictură Alexandru Ciucurencu, deschisă publicului până pe data de 11 octombrie.

Iubitorii gatronomiei deltaice se vor putea delecta, pe 7 şi 8 septembrie, la Sărbătoarea borşului de peşte din Delta Dunării, ediţia I, ce va avea loc la Crişan, în inima Deltei.

În aceeaşi perioadă, 7-8 septembrie, au loc zilele comunei Baia, eveniment dedicat atât localnicilor cât şi turiştilor care se pot opri pe drumul dintre Constanţa şi Tulcea.

Între 20 şi 21 septembrie are loc, la Somova, concursul de mountain bike Explorer Somova XCO, etapă unde se acumulează puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020.

Iubitorii de ambarcaţiuni pot vizita, între 26 şi 29 septembrie, Yacht Fish Delta, pe faleza tulceană a Dunării.

Pe 27 septembrie începe, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, Festivalul Tragos, cel mai important festival de teatru al Dobrogei.

Pe 28 septembrie debutează, în Piaţa Civică, Târgul de Toamnă, care va ţine până pe 30 septembrie, dând ocazia turiştilor şi localnicilor să întâlnească producători şi meşteşugari din întreg judeţul.

Între 29 şi 30 septembrie are loc, tot în Tulcea, Nocturna Bibliotecilor.

Astfel, după un august plin, Delta Dunării, Tulcea şi Dobrogea de Nord sunt în continuare pregătite să-şi întâmpine vizitatorii cu o întreagă gamă de evenimente culturale, sportive şi gastronomice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here