DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut că declaraţia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă porcină de la Tulcea cu uciderea evreilor la Auschwitz, reprezintă “o gafă”.

Dragnea spune însă că “nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu”, îi solicită acestuia să fie mai atent asupra modului în care se exprimă.

“Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declaraţie, deşi sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenţia ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”, a scris Dragnea, joi, pe Facebook.

Liderul social-democrat spune că a condamnat mereu “derapajele antisemite” şi cere scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile ministrului Petre Daea.

“PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a adăugat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here