Acasă Politic Printul mostenitor al Arabiei Saudite vrea sa “stearga terorismul de pe fata...

Printul mostenitor al Arabiei Saudite vrea sa “stearga terorismul de pe fata pamantului”

884
0
DISTRIBUIȚI

Printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat, luni, in cadrul primei intalniri a 40 de state islamice care fac parte dintr-o coalitie antiterorista coordonata de Riyad, ca va face tot posibilul sa “stearga terorismul de pe fata pamantului”.

“Nu le vom permite teroristilor sa distorsioneze religia noastra pasnica. Astazi transmitem puternicul mesaj ca vom lucra impreuna impotriva terorismului. In anii precedenti, terorismul a functionat in tarile noastre (…) fara coordonare” impotriva acestui fenomen din partea guvernelor din regiune, a declarat printul mostenitor, adaugand ca “asta ia sfarsit astazi, cu aceasta alianta”, relateaza The Independent.

Mohammed bin Salman, care indeplineste si functia de ministru al Apararii, a creat Coalitia Militara Islamica pentru Combaterea Terorismului in 2015, ca raspuns la intensificarea amenintarii reprezentate de reteaua extremista Statul Islamic, criticilor internationale vizand tarile musulmane si asimilarea religiei cu organizatiile teroriste.

Prima intalnire a coalitiei are loc in urma colapsului califatului proclamat de Stat Islamic in Irak si Siria si a atentatului, de vineri, asupra unei moschei din provincia egipteana Sinai, soldat cu decesul a 300 de persoane.

Coalitia include state precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Afganista, Uganda, Somalia, Liban, Libia, Yemen si Turcia. Iranul, rivalul regional al Arabiei Saudite, si Siria si Irak, ambele avand relatii cu Administratia de la Teheran, nu sunt parte din alianta.

Desi Qatarul este inclus oficial in alianta, acesta a fost tinta unui boicot condus de Arabia Saudita timp de 6 luni, ceea ce a dus la absenta reprezentatilor de la reuniune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here