DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea vrea modificarea ghidurilor de accesare a fondurilor europene, pentru a putea depune cereri de finanţare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de educaţie din satele izolate ale Deltei Dunării.

Fondurile ar putea fi accesate prin Programul Operaţional Capital Uman pentru un proiect care să dezvolte un model educaţional adaptat specificului zonei.

“Vrem să dezvoltăm nişte oferte curriculare prin care să sprijinim achiziţia de competenţe cheie în învăţământul obligatoriu şi să-i abilităm pe elevi cu acele competenţe cheie necesare în examenele care urmează, pentru că aici avem o problemă, şi să elaborăm materiale didactice care să sprijine implementarea acestui curriculum educaţional, utilizând resurse educaţionale deschise la mare căutare în zilele noastre”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul pe probleme educaţionale, Marinela Peiciu.

Viitoarea programă şcolară care ar putea fi aplicată în Delta Dunării are în vedere activităţile relevante pentru viitorul zonei, astfel încât copiii vor învăţa cel puţin o limbă străină, IT, ce înseamnă ecosistemele Deltei, folclorul zonei, dar şi meşteşugurile tradiţionale.

De asemenea, cadrele didactice din Deltă vor fi pregătite pentru a putea preda noile cunoştinţe elevilor din Rezervaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here