DISTRIBUIȚI

În seara de 28 iulie 2019, a fost observat un incendiu de vegetaţie pe Insula Popina din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), districtul ecologic Razim-Sinoie.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, în colaborare cu personalul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Primăriei Jurilovca, au intervenit în scopul limitării efectelor, izolării focarelor şi stingerii incendiului.

La o primă evaluare, a fost afectată de foc o suprafaţă de aproximativ 45 de ha de vegetaţie ierboasă. Nu au fost semnalate mortalităţi la speciile de păsări sau animale sălbatice pentru care Insula Popina a fost declarată zonă strict protejată.

Se continuă monitorizarea şi se efectuează cercetări pentru determinarea cauzei izbucnirii incendiului.

Insula Popina este o zonă strict protejată de pe teritoriul RBDD, cu o suprafaţă de 98 de ha, considerată un important adăpost, loc de popas şi cuibărit pentru câteva specii periclitate sau rare de faună printre care se pot enumera: călifarul alb, privighetoarea roşcată, ciocârlia de Bărăgan, păianjenul veninos “văduva neagră” şi miriapodul gigant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here