DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ Tulcea a desfăşurat un exerciţiu complex determinat de producerea unui cutremur de 7,4 grade pe scara Richter.

În exerciţiu au fost antrenate şi forţele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean, ai Crucii Roşii, precum şi ai Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Isaccea, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Isaccea.

Scenariul exerciţiului a fost compus din trei părţi, din care nu au lipsit situaţii introduse pe moment, toate în scopul de a antrena forţele proprii, precum şi pe cele participante.

La exerciţiu au participat în mod activ 34 de subofiţeri, 4 ofiţeri, 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale SMURD, 2 autospeciale pentru muncă operativă, 1 autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi, 1 autospecială de transport container Căutare-salvare, 1 autospecială de descarcerare grea.

Cele trei părţi ale exerciţiului au constat în extragerea şi transportul victimelor cutremurului către Punctul medical avansat, în vederea acordării primului ajutor, (pentru extragerea victimelor s-au folosit mai multe procedee specifice de salvare de sub dărâmături şi de la înălţimi), stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul etajului 2 şi intervenţia echipajului CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) pentru cercetarea ţi stabilirea tipului de substanţă generat de fisurarea unui recipient ce conţinea o substanţă toxică, precum şi extracţia unei victime afectate de aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here