DISTRIBUIȚI

Autoritățile iau măsuri pentru protejarea biodiversității din zona carierelor de piatră din Munții Măcinului. Astfel, începând de miercuri, niciuna dintre cele 11 cariere de piatră din perimetrul Parcului Naţional Munţii Măcinului (PNMM) nu va mai avea voie să inițieze explozii pentru lucrările de derocare.

“Am notificat toate carierele de piatră din perimetrul PNMM că trebuie să renunţe la exploziile pregătitoare pentru derocarea din cariere, astfel încât să se asigure liniştea în perioada de eclozare a unor specii protejate, printre care se numără şorecarul mare, acvila ţipătoare mare, acvila ţipătoare mică şi uliul cu picioare scurte”, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Administraţiei PNMM, Viorel Roşca.

El a mai spus că niciuna din cele 11 de cariere, active în momentul de faţă în perimetrul PNMM, nu a contestat notificarea primită din partea conducerii Parcului.

“Mă aşteptam la reacţii negative, dar am fost surprins de deschiderea societăţilor comerciale”, a menţionat directorul general Roşca.

Cele 11 cariere active din perimetrul PNMM sunt obligate să renunţe la exploziile organizate pentru activităţile de derocare până pe data de 20 mai, potrivit sursei citate.

Pentru protejarea biodiversităţii din PNMM, carierele de piatră care funcţionează în siturile Natura 2000 şi în parcul naţional au obligaţia de a respecta până la alte 18 măsuri, în funcţie de specificul zonei din imediata apropiere a unităţii de exploatare a pietrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here