DISTRIBUIȚI

Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a organizat marţi Conferinţa cu tema “SIDD DD – Armonia Om – Natură. Provocare în protejarea şi dezvoltarea Deltei Dunării”.

Obiectivul principal al acţiunii l-a constituit informarea publicului larg, dar şi a factorilor decidenţi asupra beneficiilor implementării unei strategii de dezvoltare pentru o zonă cu specific teritorial unic, aşa cum este Delta Dunării.

“Vorbim de armonia om-natură, de relaţia dintre om şi natură. O relaţie care în ultima perioadă a degenerat. Din păcate, traversăm şi în prezent o etapă în care agresiunea omului faţă de natură este fantastic de mare. (…) Dezvoltare Durabilă înseamnă acea direcţie de dezvoltare care rezolvă nevoile actuale fără a periclita posibilitatea generaţiilor următoare de a-şi alege calea în folosirea resurselor din teritoriul în care locuiesc. Practic toate proiectele implementate în momentul de faţă prin SIDD DD se supun rigorilor protecţiei mediului tocmai în ideea de a susţine o relaţie armonioasă cu natura”, a declarat Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Mediul este cel mai important reper structural al Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, a subliniat în cadrul reuniunii, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

La eveniment a fost prezent şi copreşedintele Comitetului Consultativ al ADI ITI Delta Dunării, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

“Când eram copil, în Delta Dunării, oamenii locului ştiau foarte bine ce înseamnă respectul pentru natură. Era ceva nativ. Este important ca toată lumea să înţeleagă că nevoia de dezvoltare a comunităţilor trebuie să răspundă principiilor de mediu”, a declarat Ivan Patzaichin, un susţinător al valorilor tradiţionale ale Deltei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here