DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Constanţa a anulat ordinul MEN prin care fostul şef al Inspectoratului Şcolar Tulcea fusese revocat din funcţie. Decizia nu este definitivă.

Astfel, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea Mihai Stroe ar putea reveni în funcţie după ce Curtea de Apel Constanţa a decis anularea ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale din vara anului trecut prin care fusese revocat. Instanţa a decis şi plata drepturilor băneşti de la data revocării şi până la reintegrarea efectivă. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis joi anularea ordinului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale în 18 august 2017 prin care Mihai Stroe fusese revocat din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, potrivit News.ro.

“Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii ordinului prin reintegrarea reclamantului în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Tulcea şi plata drepturilor băneşti aferente funcţiei, de care a fost lipsit începând cu data revocării şi până la reintegrarea efectivă”, se arată în decizia instanţei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac va fi depusă tot la Curtea de Apel Constanţa.

Pe data de 18 august 2017, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, motivul fiind că la o evaluare cerută de ministrul Liviu Pop ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor management.

Inspectorii care şi-au pierdut astfel funcţiile au fost din judeţele Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. Mai mulţi şefi de inspectorate au contestat ordinul de demitere şi au obţinut în instanţă suspendarea acestuia, fiind repuşi în funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here