DISTRIBUIȚI

Lucrările la noul pod de peste Dunăre, ce va lega Brăila de Tulcea, se desfăşoară în aceste zile cu pregătirea terenului de pe malul dobrogean al fluviului.

Pregătirea terenului a început la 12 decembrie, când Direcţia Silvică Tulcea a dat startul defrişărilor. Dintre cei 23 de kilometri ai podului, circa 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Podul care va lega Moldova de Dobrogea va costa circa 500 de milioane de euro şi va fi gata în 3 ani – în 2021, relatează Adevărul.

La 20 decembrie 2018, Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia pentru începerea lucrărilor de construcţie pentru podul suspendat peste Dunăre, ce va lega Brăila şi Galaţiul de Tulcea. A doua zi, în zonă au ajuns primele utilaje pentru lucrările la drumurile tehnologice şi la fundaţia pilonului de pe malul tulcean.

Contractul de proiectare şi execuţie a podului a fost atribuit în urmă cu un an asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Va fi cel mai scump pod din istoria României (va costa circa 500 de milioane de euro) şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porţile de Fier).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here