DISTRIBUIȚI

Patru vedete fluviale şi o corvetă vor desfăşura un exerciţiu naval pe Dunăre, urmând să fie executate trageri cu muniţie de luptă şi să fie cercetate poziţiile obiectivelor de interes din zonă.

Vedetele fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale şi corveta 264 “Contraamiral Eustaţiu Sebastian” vor iniția exerciţiul naval desfăşurat pe Dunăre, braţul Sfântu Gheorghe, “FN Danube Protector 18.11.II”, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie.

“Navele fluviale ale Forţelor Navale Române execută acţiuni specifice pentru apărarea comunicaţiilor fluviale în zona de responsabilitate şi trageri cu muniţie de luptă, iar corveta 264 desfăşoară activităţi de asigurare a raionului de tragere, cu cercetarea poziţiilor obiectivelor de interes din zonă (platforme petroliere de foraj şi nave suspecte)”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a instruirii marinarilor militari, Direcţia Hidrografică Maritimă şi Centrul 39 Scafandri au misiunea de a asigura datele specifice necesare, respectiv de a executa supravegherea şi sprijinul, în caz de nevoie, prin prezenţa unei grupe de scafandri fluviali de luptă împotriva dispozitivelor explozive – EOD.
Exerciţiul organizat de marinarii militari ai Flotilei Fluviale şi ai Flotei are rolul de a creşte nivelul de pregătire şi instruire a forţelor, pentru a fi capabile să execute misiunile ordonate în zona de responsabilitate, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here