DISTRIBUIȚI

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar Penitenciarul Tulcea desfăşoară mai multe activităţi specifice tradiţiei creştine, destinate deţinuţilor.

În baza Proiectului de activitate “Sărbătorile Pascale”, se vor derula mai mult acţiuni potrivit unui calendarului de activităţi deja stabilit. Implicaţi vor fi parteneri ai aşezământului de detenţie. Astfel, vor fi susţinute activităţi moral-religioase ortodoxe pentru deţinuţii din toate regimurile de executare şi vor fi susţinute de preoţi misionari ortodocşi desemnaţi de Episcopia Tulcii; activităţi moral-religioase romano-catolice, suţinute de preotul din Parohia Romano-catolică “Mihail Arhanghelul”, pentru deţinuţii din toate regimurile de executare; activităţi de difuzare a culturii – redactare Revista “Ecou” pentru deţinuţii din regimul semideschis; pentru deţinuţii care nu menţin legătura cu aparţinătorii, din regimurile semideschis şi închis, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea va susţine activităţi moral-religioase şi va oferii pachete cu obiecte de igienă personală şi dulciuri. Alte activităţi moral-religioase vor fi susţinute de Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste prin Biserica Baptistă “Maranata” Năvodari şi Fundaţia Stânca Veacurilor; un alt grup format din deţinuţi din regimul închis va fi însoţit de o echipă multidisciplinară a peniteniciarului, formată din educator, psiholog şi asistent social, pentru a participa la o activitate în comunitate vizitând Mănăstirea Saon. Palatul Copiilor din Tulcea, va sprijini o altă activitate în comunitate a deţinuţilor organizând o expoziţie de obiecte artizanale confecţionate de aceştia în penitenciar.

Participanţii direcţi ai activităţilor planificate în această perioadă sunt estimaţi la aproximativ 630 de deţinuţi din toate regimurile de executare: deschis, semideschis, închis şi maximă siguranţă.

Scopul urmărit de specialiştii sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială în derularea acestora activităţi constă în cultivarea atitudinilor pozitive şi crearea unei atmosfere de celebrare a sărbătorilor Pascale, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, a cooperării şi a toleranţei, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială, în rândul persoanelor private de libertate, custodiate la nivelul Penitenciarului Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here