DISTRIBUIȚI

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a lansat un apel către rudele şi urmaşii victimelor care au decedat în lagărul de muncă de la Periprava pentru a contacta Institutul în vederea identificării osemintelor recuperate.

Potrivit unui comunicat al IICCMER remis luni Agerpres, Institutul a desfăşurat, în perioada 16 – 26 iulie, a cincea campanie de investigaţii arheologice în localitatea Periprava, judeţul Tulcea. Acţiunea a avut ca principal obiectiv căutarea, descoperirea şi recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale celor decedaţi în fosta colonie penitenciară.

IICCMER precizează că, în 2013 şi în perioada 2015 – 2018, a desfăşurat cinci campanii de cercetări arheologice în perimetrul cimitirului lipovenesc din Periprava.

“În acest loc, în perioada anilor 1959-1964, au fost înhumaţi un mare număr de deţinuţi politici decedaţi în colonia de muncă de la Periprava”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, campania de cercetări arheologice recent încheiată a inclus două unităţi de săpătură, care au cuprins o suprafaţă însumată de 113 metri pătraţi, în acestea fiind identificate 11 morminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here