DISTRIBUIȚI

Ambasadoarea Chinei în România, Jiang Yu, a invitat judeţul Tulcea să devină membru al Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Fluviale (WCCO) pentru a dezvolta turismul în Delta Dunării, relatează Agerpres.

În discursul susţinut, ambasadoarea Chinei în România a amintit că anul acesta se împlinesc 70 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, prilej pentru o analiză a realizărilor şi a perspectivelor.

“Cea mai importantă propunere de colaborare pe care vreau să o discut cu dumneavoastră priveşte turismul. Numărul turiştilor chinezi care ajung în România nu este foarte mare, mai puţin de 10.000 anual. Nu este din cauză că aveţi resurse turistice mai puţine, dar trebuie promovat mai bine turismul românesc pe piaţa chineză. În acest sens, vreau să subliniez că municipiile Suzhou şi Yangzhou din provincia Jiangsu au un PIB foarte ridicat şi pot fi un punct de plecare pentru colaborarea în domeniu. Astfel, vă invit să deveniţi membri ai Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Fluviale (WCCO), care are sediul central în China, pentru a realiza o colaborare cu municipiul Yangzhou, astfel încât să găsim punctele comune de colaborare”, a afirmat ambasadoarea Jiang Yu, conform sursei citate.

Aderarea la organizaţia internaţională reprezintă o oportunitate pentru a promova judeţul Tulcea în rândul celor 150 de membri.

“Dorim să devenim parteneri pe colaborări pragmatice în viitor cu România, să identificăm împreună domeniile importante de colaborare precum şi căile reale de promovare a colaborării dintre cele două ţări. Am venit astfel cu o serie de propuneri concrete pentru colaborarea noastră, în viitor”, a mai spus ambasadoarea Chinei în România.

La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a amintit că instituţia pe care o conduce are o relaţie de colaborare cu municipalitatea din Suzhou de 24 de ani, a prezentat rezultatele colaborării româno-chineze şi a apreciat invitaţia primită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here