DISTRIBUIȚI
Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, în perioada de prohibiție. În trei zile, au fost constatate 5 infracțiuni, fiind indisponibilizate aproape 200 de kg. de pește și 3 ambarcațiuni cu motor.
În perioada 24-26 mai 2018, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au acționat în zona deltaică pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, în perioada de prohibiție.
 Astfel, au fost constate 5 infracțiuni, prevăzute de O.U.G. 23/2008, fiind confiscate bunuri în valoare de 42.700 de lei: 197 kg. de pește, de diferite specii (dintre care 71 kg. din specia șalău subdimensionat), 3 ambarcațiuni, 3 motoare de ambarcațiuni, 25 de unelte de pescuit (1 năvod de 1664 m., 20 de plase monofilament și 4 setci din fir textil), 4 acumulatori, 2 rame și 2 cabluri electrice.
La data de 24 mai, pe canalul Lipoveni, au fost depistați doi bărbați, de 32 și 62 de ani, din localitatea Dunavățu de Jos, în timp ce dețineau 46 kg. de pește proaspăt din specia somn, capturată prin folosirea de dispozitive electrice, precum și 2 acumulatori la care erau atașate cabluri electrice. Ambarcațiunea tip lotca de 6 m cu motor folosită a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal.
La data de 26 mai, polițiștii au depistat un bărbat, de 51 de ani, din Sfântu Gheorghe, în timp ce se întorcea din Meleaua Sfântu Gheorghe, zonă în care ar fi desfășurat activități de braconaj piscicol folosindu-se de ambarcațiunea sa echipată cu motor. În ambarcațiune erau transportate trei setci din fir textil lungi de 150 m, în care erau 60 kg. de crap. Peștele și plasele au fost confiscate, iar ambarcațiunea, motorul, ramele și rezervorul au fost ridicate în vederea confiscării. Valoare bunurilor confiscate este de aproximativ 7.100 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul pescuitului și acvaculturii.
La data de 26 mai, pe Lacul Sinoe din complexul lagunar Razim-Sinoe, polițiștii au depistat doi bărbați, de 50 și 53 de ani, din localitatea Sinoe, în timp ce ar fi desfășurat activități de braconaj piscicol, prin folosirea unui năvod de 166 m., cu ajutorul căruia ar fi capturat 71 kg. de șalău subdimensionat. Ambarcațiunea folosită în activitatea de braconaj pisciol, în lungime de 5 m, cu motor, unelta de pescuit de tip năvod și peștele  au fost ridicate în vederea confiscării. Față de cele două persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul pescuitului și acvaculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here