DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii a inaugurat, recent, la Tulcea „Bursa de Peşte”, o investiţie (bani europeni şi bani de la bugetul de stat) de aproape 28 de milioane de lei, finalizată în ianuarie 2016, dar care a stat cu lacătul pe uşă până acum.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), beneficiarii investiţiei, au declarat că o astfel de bursă este necesară deoarece prin intermediul acesteia va fi licitată şi comercializată oferta de produse pescăreşti „obţinută preponderent din pescuitul comercial desfăşurat în Delta Dunării, implicit, pentru a crea o piaţă concurenţială funcţională care să permită asociaţilor de pescari şi pescarilor să obţină cele mai bune preţuri de vânzare”, informează Adevarul.ro.

Oficial, construcţia bursei de la Tulcea a fost finalizată în luna ianuarie 2016. Doar că autorităţile nu au inaugurat până acum investiţia făcută în mare parte cu bani europeni.

Adrian Izvoranu, consilierul ministrului Petre Daea, este cel care se ocupă de acest proiect: „O să funcţioneze începând de la sfârşitul acestei luni. Probabil pe 27 martie vom face lansarea, dacă programul se va respecta. Nu ştiu de ce n-a funcţionat până acum. ANPA ştie. Au fost probleme de tot felul, şi tehnice şi organizatorice”.

5 milioane de euro din fonduri europene a costat amenajarea unei clădiri moderne de lângă Şantierul Naval Tulcea. Concepută ca un proiect măreţ, care să aducă la un loc marfa tuturor pescarilor din Delta Dunării, Bursa de peşte din Tulcea a rămas goală. Abia la doi ani de la finalizare, autorităţile au reuşit să o conecteze la gaz şi electricitate. Înăuntru însă echipamentele nu au nicio utilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here