DISTRIBUIȚI

Copiii, profesorii și părinții sunt invitați să interacționeze altfel cu știința în cadrul Caravanei Jocurile Științei, un proiect național de promovare a științei prin experiment, joc și interacțiune. Caravana va poposi la Tulcea în perioada 7-25 mai 2018, la Casa Avramide, şi este organizată de Asociaţia Pro Cunoaştere în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco Muzeale “Gavilă Simion” Tulcea (ICEM) şi Orăşelul Cunoaşterii din Bucureşti.

În cadrul proiectului vor fi organizate gratuit ateliere interactive şi experimente pentru grupurile şcolare, iar 12 profesori de chimie vor primi câte o trusă de experimente pentru laboratorul din şcoală.

Proiectul se adresează în special copiilor cu vârste între 4 şi 16 ani şi îşi propune să stimuleze interesul pentru ştiinţă prin creşterea gradului de acces la metodele de educaţie non formală.

Caravana Jocurile Ştiinţei cuprinde un mini science center, constând într o galerie formată din 35 de exponate interactive care ilustrează în mod distractiv legi din fizică – optică, mecanică, electricitate, echilibru etc. -, matematică, geografie, logică etc.

Galeria expoziţională cuprinde exponatele joc prin care copiii vor înţelege aplicabilitatea anumitor legi ale opticii, cum funcţionează electricitatea, ce formă pot avea sunetele, densitatea lichidelor şi multe alte fenomene interesante care pot fi explicate cu ajutorul ştiinţei. Printre atracţiile expoziţiei se vor regăsi diverse jocuri de IQ, Banca Muzicală, Pianul din linguri, Turnul din Hanoi, Oglinda distorsionată, instalaţie interactivă pentru teorema lui Pitagora, Kaleidoscop etc.

Caravana Jocurile Ştiinţei este o expoziţie intinerantă de ştiinţă pentru copii. Proiectul a debutat pe 19 aprilie 2018 şi va cuprinde mai multe oraşe din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here