DISTRIBUIȚI

La Penitenciarul Tulcea a avut loc, luni, cea de-a doua sesiune a Proiectului de activitate “Personalităţi locale – modele de viaţă şi surse de potenţare a valorilor sociale”. Ca şi în cazul acţiunii precedente, întâlnirea cu personalităţi din comunitate a vizat oportunitatea de a oferi modele de viaţă, pentru persoanele condamnate aflate în detenţie.

Beneficiarii au fost 25 de deţinuţi clasificaţi în regimul de maximă siguranţă, cu pedepse cuprinse între 3 ani şi condamnare pe viaţă, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Tulcea.

Invitaţii speciali au fost Paul Prisada, director al Televiziunii locale Accent TV, rafinat şi boem artist din lumea muzicală, culturală şi mass-media şi Ion Chiriac – colonel în rezervă, fost director al Penitenciarului Tulcea pentru timp de 18 ani.

„Cele două personalităţi au fost remarcate de specialiştii sectorului Asistenţă Psihosocială din penitenciar, urmare a rezultatelor înregistrate de aceştia în decursul anilor, pe raza comunităţii în care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea zilnică. Incursiunile prin istoricului de viaţă a celor doi invitaţi vor constitui, cu siguranţă, modele autentice şi motivaţii pentru cei care plătesc după gratii nereuşita lor în viaţă“, se arată în comunicat.

Proiectul este iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, având ca beneficiari deţinuţii custodiaţi, şi are drept scop conferirea de modele comportamentale şi experienţe autentice de viaţă care pot constitui un exemplu bun de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here