DISTRIBUIȚI

Aflat în vizită la Tulcea, unde a participat la inaugurarea Bursei de pește, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România trebuie să fie sfântă.

„Din câte spuneau, a fost vorba de cinci tone pe oferta de astăzi (a bursei de peşte, n.red.). În continuare, cei care au primit această sarcină, cei de la Casa de comerţ Unirea, au drumul deschis. (…) În perioada de prohibiţie, ne liniştim cu toţii”, a declarat presei Petre Daea, potrivit Agerpres.

Oficialul guvernamental a subliniat importanţa respectării prohibiţiei generale a pescuitului care va începe pe data de 11 aprilie.

“Perioada de prohibiţie e sfântă şi trebuie să fie sfântă în domeniul pisciculturii. Când ai atacat peştele în prohibiţie, ai afectat perspectiva sectorului. Şi vă dau un calcul, dacă iei din apă un crap cu un kilogram de icre în pântece, ataci perspectiva a 40 de tone de peşte”, a menţionat ministrul Daea.

Ministrul Agriculturii şi-a exprimat speranţa ca pescarii să acceseze fondurile europene şi dorinţa ca în perioada de programare 2021-2027 pescarii din România să primească sprijin.

La recomandarea premierului, ministrul Petre Daea urmează să înfiinţeze un grup de lucru care va analiza problemele prezentate luni de pescarii din Delta Dunării. Printre acestea se află reducerea zonelor de reproducere naturală a peştilor, accentuarea fenomenului natural de colmatare din Deltă, lipsa subvenţiilor pentru pescari, creşterea populaţiilor de păsări ihtiofage şi sistemul dificil de autorizare a pescarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here