DISTRIBUIȚI

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) aşteaptă avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru înfiinţarea unui departament pentru decolmatări care, începând de anul viitor, va avea şi un buget propriu, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu.

“Există o hotărâre de Guvern privind modificarea organigramei care cuprinde şi acest departament (de decolmatări – n.r.). A durat aproape un an de zile turul ministerial al documentului şi probabil că săptămâna aceasta vom avea definitivată modificarea, după ce vom primi şi ultimul aviz din partea ANFP”, a afirmat guvernatorul Rezervaţiei.

Muşetescu a mai spus că noul departament va avea patru angajaţi, iar începând de anul viitor va avea un buget propriu pentru lucrări şi un utilaj de decolmatare a unor canale din Deltă.

“Lucrările vor fi de întreţinere. Acum este o problemă mare pe canalul de lângă Dunavăţu, unde sunt vreo două sau trei praguri, iar dacă am fi avut acest departament şi utilajul necesar, problema s-ar fi rezolvat destul de repede”, a menţionat Muşetescu.

Înfiinţarea acestui departament a fost aşteptată de operatorii turistici care, de mai mulţi ani, în lunile octombrie-noiembrie, semnalează probleme cauzate de nivelul redus al apei din Deltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here