DISTRIBUIȚI

Autorităţile au confirmat apariţia unui nou focar de pestă porcină africană la Galaţi, într-o gospodărie cu 88 de porci aflată la marginea oraşului, acesta fiind cel de-al paisprezecelea focar din judeţ, potrivit News.ro.

Şefa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, Carmen Stroia, a declarat că încă de vineri seară s-a întrunit de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru a aproba planul de măsuri preventive de înlăturare a efectelor pestei porcine africane, după ce boala a fost confirmată de un laborator de specialitate.

“Analizele au fost efectuate de laboratorul acreditat din cadrul DSVSA Bacău, iar buletinul relevă prezenţa genomului viral al pestei porcine africane la probele prelevate din gospodărie”, a spus Stroia.

În gospodăria afectată sunt 88 de porci, toţi urmând să fie eutanasiaţi. De asemenea, vor fi eutanasiaţi preventiv porcii din gospodăriile învecinate, aproape 50. Autorităţile spun că acesta este al paisprezecelea focar de pestă africană din judeţul Galaţi, unde au fost eutanasiaţi până în prezent aproximativ 400 de porci domestici şi peste 40 de porci mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here