DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Tulcea au luat măsuri pentru a preveni eventualele accidente cauzate de creșterea cotelor apelor Dunării.

Astfel, marţi dimineaţă, s-a decis instituirea unor restricţii de viteză pentru autovehiculele care circulă pe digul Măcin-Smârdan şi pentru ambarcaţiunile care sunt pe Dunăre, potrivit Agerpres.

Concret, autovehiculele care traversează digul Măcin-Smârdan nu au voie să depăşească viteza de 70 de kilometri pe oră, excepţie de la această măsură făcând pompierii, salvarea, poşta, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolului de inundaţii.

„Digul se prezintă bine, a fost verificat în cursul acestei dimineţi, dar pe fondul Dunării crescute, cred că această decizie este binevenită pentru ca drumul să nu se deterioreze”, a menţionat prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui.

De asemenea, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos din Galaţi a emis, marţi, un aviz către navigatori potrivit cărora aceştia au obligaţia de a-i instrui pe comandanţii de nave şi convoaie aflate în marş, astfel încât navigaţia să se desfăşoare cu viteză redusă, până la limita navigabilităţii, fiind interzisă producerea de valuri.

Decizia are drept scop protejarea malurilor şi a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor şi a fost luată după ce cota de atenţie sau de inundaţie a fost depăşită în unele zone de pe Dunăre situate între Baziaş şi bara Sulina.

O măsură similară a fost luată săptămâna trecută de Căpitănia Zonală a Portului Tulcea.

Potrivit prefectului judeţului Tulcea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va decide, în cursul zilei de marţi, impunerea unor restricţii de circulaţie ambarcaţiunilor care circulă pe canalul Madgearu care face legătura între Dunărea Veche şi localităţile din comuna CA Rosetti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here