DISTRIBUIȚI

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Tulcea și Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea au trimis în judecată un profesor şi un elev de la un liceu din Tulcea, sub acuzaţia de dare de mită şi complicitate la această infracţiune, în timpul examenului de bacalaureat din 2014.
Concret, profesorul este acuzat că a supraevaluat lucrările a patru candidați, cu scopul promovării examenului de bacalaureat. Dosarul a fost disjuns dintr-un altul, în cadrul căruia mai mulţi dascăli au fost condamnaţi sau au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşiare aceluiaşi tip de fapte, potrivit News.ro.
”În fapt, din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit că în perioada mai – septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat 2014, profesorul inculpat, împreună cu alte cadre didactice, prin mijloace frauduloase, a supraevaluat lucrările la disciplinele de examen cu scopul promovării de către un număr de 4 candidaţi”, a informat DGA.
Potrivit anchetatorilor, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu uşurinţă la corectare.
”Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând sau primind, în schimb, pentru sine sau pentru profesorii corectori, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 euro pentru fiecare disciplină. Printre elevii care au oferit mită în sensul menţionat se află şi elevul inculpat în prezenta cauză”, se mai arată în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here