DISTRIBUIȚI

Producătorii de miere din zona comunei tulcene Luncaviţa se plâng că producţia din acest an le-a fost afectată de condiţiile meteorologice nefavorabile.

menţionând că este unul dintre cei mai slabi ani din acest punct de vedere, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

“Este un an foarte slab la toate sezoanele în care apicultorii sunt implicaţii. Salcâmul a fost foarte slab, rapiţa la fel, iar teiul nu a înflorit aşa cum o face în fiecare an. Stuparii bătrâni spun că în cinci ani există şi unul foarte prost, iar noi anul ăsta prin care trecem e cel mai rău”, a declarat pentru Agerpres primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

El a mai spus că, dacă anul trecut, autoritatea comunală a primit solicitări pentru instalarea în zonă a sute de stupine, anul acesta numărul lor a fost de până într-o sută.

Toţi apicultorii care au participat, duminică, la Sărbătoarea teilor au susţinut că anul acesta producţia este slabă.

Sărbătoarea a reunit atât apicultori, cât şi meşteşugari populari, iar publicul prezent i-a putut aplauda pe artiştii din zonă, dar şi pe membrii trupei Iris şi pe Alexandra Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here