DISTRIBUIȚI

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vrea să atragă fonduri pentru amenajarea unor adăposturi pescăreşti plutitoare.

Până la concretizarea proiectului, pescarii le folosesc pe cele pe care le-au construit în urmă cu mai bine de 10 ani, relatează Agerpres.

Guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu, a declarat că proiectul privind amenajarea adăposturilor pescăreşti este în faza de discuţii.

“Vor fi pontoane plutitoare şi, astfel, nu vom mai urbaniza delta, aşa cum era în proiectul anterior. Este o soluţie cu impact minim asupra malurilor. Pescarii le vor putea muta în funcţie de necesităţi”, a menţionat Mălin Muşetescu.

Proiectul privind amenajarea adăposturilor pescăreşti ar urma să fie realizat cu fonduri europene.

În anul 2015, cele două organizaţii de pescari din Rezervaţie, Federaţia Organizaţiilor de Pescari din Delta Dunării şi Federaţia Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării, au acordat premii în valoare de 1.600 de euro unui număr de trei proiecte de adăposturi pescăreşti declarate câştigătoare ale unui concurs desfăşurat în parteneriat cu ARBDD şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here