DISTRIBUIȚI

Pelicam, singurul festival de film din România dedicat mediului înconjurător, va avea loc între 20-23 iunie la Tulcea.

În premieră, festivalul oferă ocazia publicului de a contribui într-un mod plăcut şi eficient la menţinerea spaţiilor dedicate proiecţiilor şi activităţilor din festival.

Astfel, în toate locaţiile festivalului se vor găsi recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în timp ce pentru partea de food a festivalului, se vor folosi doar ambalaje biodegradabile şi compostabile (ex: tacâmuri, veselă). Resturile de mâncare şi ambalajele cu proprietăţi compostabile se vor aduna şi descompune în fertilizator organic. Această acţiune este posibilă cu sprijinul prietenilor de la Biodeck, care realizează o gamă largă de produse 100% biodegradabile şi compostabile, realizate din plante (amidon de porumb şi trestie de zahăr), iar pe partea de reciclare avem sprijinul JT Grup Tulcea şi al Primăriei Municipiului Tulcea.

Cu fiecare ediţie, numărul evenimentelor Pelicam creşte, iar în avans de festival sunt organizate proiecţii şi activităţi speciale pentru localnici. În săptămâna 11 – 16 iunie, tulcenii vor putea urmări filme în locaţii inedite, evenimente deschise tuturor celor dornici să experimenteze seri plăcute alături de prieteni şi familie – ocazie unică de a viziona documentare premiate, în proiecţie unică în România, în aer liber.

De marţi până joi: 11-13 iunie, la Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiecţii speciale, pentru copii, unde vor rula filme de animaţie şi documentare (scurtmetraje, lungmetraje) din Franţa şi SUA, începând cu ora 9. Printre filmele selectate se numără: “Petits Malins” (Micuţii şireţi), “Le Grand Mechant Renard” (Vulpea cea mare şi rea), “La vie secret du jardin” (Viaţa secretă a grădinii), “Une ferme sauvage” (Ferma sălbatică). Proiecţiile vor fi însoţite de discuţii cu teme educative pornind de la aspecte ilustrate în filmele prezentate, concepute sub forma unei “Ore de Film”. Programul educativ Pelicam este realizat în parteneriat cu Cinemobilul – Caravana Cinematografică.

În serile de joi până duminică (13-16 iunie), începând cu ora 21.00, se vor organiza proiecţii de film la Casa Avramide, în Parcul Victoria, pe malul Lacului Ciuperca şi la Monumentul Independeţei. Tot în weekend, Simion Tănase & Mădălina Grosu, tulceni, vor face un mural pe peretele CFR, la doi paşi de Dunăre.

Aceasta este doar încălzirea, iar din 20 iunie vă aşteptăm la Tulcea cu şi mai multe filme despre mediu şi oameni, proiectate în premieră naţională la Pelicam, pe marginea cărora vom putea dezbate alături de regizori, producători şi specialişti de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here