DISTRIBUIȚI

Numărul turiştilor care au ajuns anul acesta la Gura Portiţei a fost cu aproape 10% mai mic decât cel din anii anteriori din cauza deciziei de a introduce serviciile de masă în pachetul turistic.

„Ca în fiecare an, în lunile iunie, iulie, august am avut un grad de ocupare de până la 95%. Per total, anul acesta a fost o scădere cu 10% a numărului de turişti, întrucât anul acesta am decis ca în tariful de cazare să includem şi serviciile de masă, aşa că segmentul de piaţă care venea cu preparatele în geantă a dispărut”, a declarat pentru AGERPRES şeful Serviciului recepţie din cadrul complexului, Codruţ Cursaru.

Plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei este singura din judeţul Tulcea care anul acesta a avut salvamar şi a avut autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit autorităţilor locale.

Situat pe un cordon de nisip care desparte Marea Neagră de complexul Razim-Sinoe, actualul sat de vacanţă a fost în secolul al XVIII-lea un sat pescăresc care, începând cu anul 1998, a fost transformat într-o zonă turistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here