DISTRIBUIȚI

Lucrările de reabilitare a falezei Dunării din Tulcea ar putea începe în septembrie, Asta numai dacă reprezentanții Consiliul Judeţean vor semna contractul de finanţare pentru acest proiect, potrivit Agerpres.

“Dorinţa mea este ca lucrările la Portul Tulcea să înceapă în luna septembrie. Sper să avem bucuria ca, într-o lună, să semnăm cererea de finanţare, iar apoi, într-o lună şi jumătate, să ridicăm pe SEAP licitaţia, lucru care va arăta că drumul este ireversibil, că Portul Tulcea intră în linie dreaptă, la fel ca podul peste Dunăre”, a declarat, la finele şedinţei forului judeţean, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

El a mai spus că negocierile cu managerii companiei gălăţene Administraţia Porturilor Dunării Maritime continuă pentru preluarea patrimoniului de pe faleză şi că acestea nu au cum să afecteze proiectul de reabilitare a principalei zone de promenadă a tulcenilor.

“După ce semnăm contractul de finanţare, vreau să începem şi demersul pentru un concurs de idei pentru zona de mobilier urban de pe faleză. Aici îi vom lăsa pe specialişti să-şi spună cuvântul. Arhitecţii trebuie să vină cu propuneri pentru spaţiile verzi, terasele, fântâna arteziană sau mai ştiu eu ce”, a mai spus Teodorescu.

Proiectul privind reabilitarea falezei va duce la o creştere a suprafeţei acesteia, în contextul în care peretele acesteia va fi drept pe o suprafaţă de 90% din aceasta, potrivit sursei.

Faleza Dunării, una dintre cele două zone importante de agrement din municipiul Tulcea, a fost deţinută, din 1991 până în anul 2017, de APDM Galaţi, Primăria municipiului Tulcea şi CJ Tulcea. Autoritatea judeţeană a preluat în proprietate această infrastructură, după ce, ani la rând, oficialităţile tulcene au criticat compania gălăţeană din cauză că nu întreţine zona. La rândul lor, operatorii portuari s-au plâns de nenumărate ori din cauza tarifelor şi a serviciilor practicate de compania portuară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here