DISTRIBUIȚI

Primăria comunei Sarichioi a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Şcolii din satul Zebil, unitate care funcţionează într-un imobil construit în urmă cu aproape 100 de ani de către Mihail Moruzov, întemeietorul serviciului secret al Armatei.

Primarul comunei, Vitali-Cristian Finoghen, a declarat pentru Agerpres că valoarea totală a contractului este de aproape 2,6 milioane de lei, sumă care va fi suportată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

El speră ca lucrările de reabilitare să înceapă în perioada imediat următoare. Contractul semnat prevede ca lucrările de reabilitare a şcolii să se încheie în 20 de luni, potrivit edilului Vitali-Cristian Finoghen.

Prin PNDL 2, Primăria comunei Sarichioi derulează proiecte în valoare totală de 35 de milioane de lei care vizează construirea unei grădiniţe în satul Sarichioi, asfaltarea a circa 17 kilometri de drumuri, reabilitarea şi extinderea sistemului de canalizare şi înfiinţarea de staţii de epurare pentru satele Zebil şi Sarichioi.

Din cele cinci clădiri construite de Mihail Moruzov în satul Zebil, două sunt ale Consiliului Judeţean, două aparţin autorităţii locale, iar una este a unei asociaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here