DISTRIBUIȚI

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Regional „Unitate în Diversitatea Europeană”, organizat de Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu Palatul Copiilor Tulcea şi Asociaţia „Viitorul sunteţi voi!”, a debutat marți cu o expoziție la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna”.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Petre Badea a declarat că fiecare comunitate are posibilitatea de a-şi prezenta tradiţiile şi activităţile desfăşurate la standuri proprii.

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea unui ghid al comunităţilor şi au fost expuse şi prezentate cele mai reprezentative obiecte care fac diferenţa dintre comunităţi. Este un festival devenit tradiţie pentru comunitatea tulceană, care a beneficiat în acest an de participarea românilor, grecilor, ruşilor-lipoveni, ucrainenilor, turco-tătarilor, aromânilor, megleno-românilor, evreilor, bulgarilor, italienilor şi a armenilor.

Tot în cadrul Festivalului Regional „Unitate în Diversitatea Europeană”, miercuri, în Piaţa Civică, va avea loc un spectacol multietnic organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here